Marc Anbergen

In 1993 ben ik begonnen bij de gemeente Hardenberg op afdeling sport. Inmiddels zijn we ruim twintig jaren verder en nog steeds voel ik mij als een vis in het water bij het team Sport en Accommodaties.

Op de afdeling ben ik voor verenigingen het aanspreekpunt voor het beheer en exploitatie van de binnen- en buitensportaccommodaties. Ook houd ik mij bezig met de sportsubsidies.

Buiten het werk om ben ik vrij actief binnen het verenigingsleven (verschillende functies binnen volleybal en voetbal). En daarom weet ik wat er allemaal komt kijken bij het draaiende houden van een vereniging.

Hierbij merk je ook dat je met een actieve en open houding de mooiste resultaten kan halen. Dit kan zijn in de accommodatiesfeer of bij het organiseren van evenementen, en alle andere zaken waar een vereniging mee te maken heeft.

Persoonlijk vind ik het prachtig als er met een mooie samenwerking tussen de gemeente en de vereniging een mooi eindresultaat ontstaat. Niet te lang stilstaan bij de vraag waarom iets niet kan, maar gezamenlijk kijken waar de kansen en mogelijkheden liggen. Daar ligt mijn passie. Betrokkenheid, respect en begrip van beide kanten is daarbij absoluut nodig.