Welke sporters verdienen een plek in de spo(r)tlights?

De gemeente Hardenberg besteedt het komende jaar extra aandacht aan sport en sporters. Inwoners, sporters en sportverenigingen kunnen hiervoor vanaf nu sporters aandragen via www.hardenberg.nl/sportverkiezing. Met de  sportverkiezing nieuwe stijl is er het hele jaar door aandacht voor sport en sporters in de gemeente.

De sportverkiezing nieuwe stijl is een tweemaandelijks terugkerend concept en heet ‘In de Sportlights’. In de Sportlights zet twee sporters uit verschillende sporten in de schijnwerpers, waarbij een onderscheid gemaakt wordt tussen topsporters en sporttoppers. Beide sporters worden geportretteerd en via verschillende kanalen van de gemeente Hardenberg uitgelicht. Daarnaast gaat wethouder sport Martijn Breukelman op bezoek bij de sporters. Iedere sporter ontvangt van hem een prijs.

Topsporter en sporttopper

Een topsporter is iemand die een bijzondere (nationale, regionale of lokale) prestatie heeft geleverd of een titel heeft gewonnen. Deze topsporter is een voorbeeld voor andere sporters. Dit mag een individuele sporter zijn, maar ook een team.

Naast de topsporter wordt ook een sporttopper In de Sportlight gezet. Een sporttopper is een amateursporter die zelf actief is in de sport en bijvoorbeeld de Nederlandse taal heeft leren spreken door sporten of met een beperking bijzondere prestaties levert.

Een jury bestaande uit wethouder Martijn Breukelman, verenigingslid René Marissen en combinatiefunctionaris sport Arjan Breukelman, beslist uiteindelijk uit alle aanmeldingen welke topsporters en sporttoppers worden uitgelicht. Neem Contact op met Arjan Breukelman bij vragen via 14-0523 of arjan.breukelman@hardenberg.nl.

Gewoon Gezond

In de Sportlights wordt gekoppeld aan het gemeentelijk gezondheidsprogramma ‘Gewoon Gezond’, waar naast gezonde voeding ook bewegen centraal staat. Met deze nieuwe insteek van de sportverkiezing hoopt de gemeente nog meer inwoners te laten zien hoe leuk en veelzijdig sporten is.

Noot voor de redactie – Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisa Bakker, communicatieadviseur gemeente Hardenberg

T| 0523 – 28 92 36

E| lisa.bakker@hardenberg.nl