Waterweek

Een week lang kiezen voor water drinken in plaats van voor drankjes met suikerklontjes, met als doel om kinderen en ouders er bewust van te maken hoeveel suiker er op een dag gedronken wordt. Dat is de waterweek! 

In een waterweek organiseren we verschillende activiteiten. Zo houden de kinderen elke dag bij hoeveel suikerklontjes ze drinken in de pauze. Met behulp van een poster waarop staat hoeveel suiker erin zit worden deze klontjes verzameld. Aan het einde van de week tijdens de gezamenlijke afsluiting worden al deze suikerklontjes gewogen. Ook krijgen alle kinderen een paspoort. De kinderen kunnen hierin zelf bij houden hoeveel suiker ze drinken. Daarnaast staan er opdrachten of spelletjes in, met als thema water, die ze gedurende de week kunnen doen. Daarnaast zijn er ook stickers, wist-je-datjes, het drankbord en een kan met fruitwater te gebruiken.

Basisschool de ARS in Hardenberg heeft al drie keer meegedaan aan de waterweek. Het is mooi om te zien dat er jaarlijks minder suikerklontjes worden verzameld. Dat is waar we het voor doen. En dan natuurlijk niet alleen in die week maar ook de rest van het jaar!

Meer informatie?

Wil jij ook een waterweek op school? Dat kan! We hebben diverse materialen in bruikleen waardoor we de waterweek tot een succes kunnen maken. Neem vrijblijvend contact op met Marlon Stevelink (Combinatiefunctionaris Gezonde Leefstijl) via marlon.stevelink@hardenberg.nl of 0523-788855