Watertapchallenge

Gewoon gezond wil water drinken makkelijker en leuker maken voor kinderen en organiseerde in 2017 de Watertapchallenge.

Zelf getapt water

Met de Watertapchallenge zijn organisaties in Ommen en Hardenberg uitgedaagd om een creatief drinkwaterplan op te stellen waarmee ze water drinken stimuleren. Doomijn Kinderopvang uit Lemele en Landstede Kinderopvang uit Ommen dienden een goed plan in en wonnen als eerste een watertappunt, dat inmiddels goed gebruikt wordt.

Landstede Kinderopvang Ommen: “De kinderen vinden het leuk om zelf water te tappen. Ze mogen zelf kiezen welk knopje ze willen gebruiken. Alleen die knopjes zijn natuurlijk al reuze interessant. Doordat ze zelf mogen tappen is het water natuurlijk ook veel lekkerder! Zelfs kinderen die water normaal minder lekker vinden, vinden het water uit de watertap heerlijk! Ook gebruiken ze vaak de idon, dat maakt het allemaal nog leuker.”

Ook bij Doomijn Kinderopvang Lemele zijn ze enthousiast.

“Het watertappunt valt zeer goed in de smaak! Wat is er lekkerder dan een ‘zelf getapt’ glaasje water? We merken dat de kinderen nu ook meer drinken, altijd goed dus! En zelf maken we er natuurlijk ook goed gebruik van!”

Samenwerking met andere partijen

In samenwerking met Rabobank Vaart en Vechtstreek is inmiddels ook het derde watertappunt vergeven. Basisschool CBS de Schakel uit Beerzerveld heeft de BankBattle gewonnen en is daarmee winnaar geworden van het derde watertappunt. In juni 2017 is het watertappunt geplaatst, zodat de kinderen tijdens de zomerse temperaturen het hoofd goed koel kunnen houden. Het vierde watertappunt is geplaatst in de Sporthal de Slag.