Traktatierek

Jarig zijn is een feest en trakteren hoort daarbij. Maar het verzinnen van een leuke en originele traktatie is soms lastig voor ouders. Ook worstelen scholen vaak met regels omtrent trakteren. We hebben een handig hulpmiddel dat trakteren er iets makkelijker op maakt: het traktatierek.

Het traktatierek hangt op school. Ouders kunnen hier inspiratie opdoen en samen met hun kind een feestje maken van de traktatie. Het rek bevat in totaal 18 traktaties, onderverdeeld in ‘’Simpel & Super’’ en ‘’Creatief’’. Het is geen verplichting om een traktatie uit dit rek te kiezen, het rek dient vooral ter inspiratie. Hiermee willen we laten zien dat gezond trakteren ook heel leuk kan zijn.

Het traktatierek is al te vinden op scholen die een Gezonde School vignet Voeding hebben of hiermee bezig zijn. Maar ook scholen die nog geen vignet hebben kunnen een traktatierek aanvragen. Het traktatierek is gratis als je een Gezonde School vignet Voeding hebt of als de school de intentie heeft om hier mee aan de slag te gaan.

Meer informatie?

Merk je op jouw school ook dat trakteren een issue kan zijn? Wil je er eigenlijk wel wat aan doen maar weet je niet zo goed wat? We denken graag met jullie mee. Neem contact op met Marlon Stevelink (Combinatiefunctionaris Gezonde Leefstijl) via marlon.stevelink@hardenberg.nl of 0523-788855.