Jong Leren Eten

Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. Gewoon Gezond richt zich op de leefomgeving waar kinderen en jongeren veel komen. Een van deze omgevingen is de ”school”. Onder deze term valt ook de kinderopvang. 

Met als motto ‘’Lekker naar buiten’’ kunnen alle scholen en kinderopvanglocaties* subsidie aanvragen voor drie activiteiten; moestuinieren, koken of een excursie/gastles op het gebied van voeding. Op deze manier worden scholen en kinderopvanglocaties gestimuleerd om kinderen/jongeren in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voeding.

Elk schooljaar zijn er twee subsidierondes. Deze staan op de website van Jong Leren Eten. Een school locatie kan maximaal €2000,- aanvragen. Dit aanvraagproces loopt via de gezonde school. Voor de kinderopvang verloopt de aanmelding via de website van ”Een Gezonde Start”. Voor een kinderopvang is dit €500.

Aanbod Jong Leren Eten – gemeente Hardenberg

Klik hier om naar de website van Jong Leren Eten Overijssel te gaan. Hier vind je een specifiek aanbod voor de gemeente Hardenberg. Natuurlijk ben je ook vrij om je eigen keuzes te maken om het geld te besteden.

* Alleen professionals die met cursus train-de-trainer ”Een Gezonde Start” zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een aanvraag doen.

Meer informatie

Heb je hulp nodig of weet je niet zo goed waar je de subsidie voor kunt inzetten? We denken graag met je mee! Neem daarvoor contact op met Marlon Stevelink (Combinatiefunctionaris Gezonde Leefstijl) via marlon.stevelink@hardenberg.nl of 0523-788855