Sportmarkt

Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. Gewoon Gezond richt zich op de leefomgeving waar kinderen en jongeren veel komen. Een van deze omgevingen is de ”sportomgeving”. Dit gaat over verenigingen, accommodaties en evenementen. 

Een van deze evenementen is de sportmarkt. In 2018 vond de eerste editie plaats op de Markt in Hardenberg. Bezoekers konden op een laagdrempelige manier kennismaken met het zeer diverse sportaanbod uit Hardenberg e.o. Het was erg leuk om te zien hoeveel bezoekers enthousiast meededen aan de verschillende activiteiten. Voor ons als organisatie des te meer reden om dit evenement jaarlijks op de activiteitenkalender te plaatsen en het sportseizoen groots af te trappen!

Elk jaar krijgen verenigingen en beweegaanbieders in het centrum van Hardenberg de kans om de eigen sport te promoten. Deze sportmarkt vindt jaarlijks plaats in de maand september. We proberen aansluiting te zoeken bij de Nationale Sportweek en zo officieel het nieuwe seizoen in te luiden.

Dedemsvaart

In navolging van Hardenberg wordt er in Dedemsvaart ook een sportmarkt georganiseerd. Deze vindt plaats in de voorjaarsvakantie.