Nationale Sportweek

Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. Gewoon Gezond richt zich op de leefomgeving waar kinderen en jongeren veel komen. Een van deze omgevingen is de ”sportomgeving”. Dit gaat over verenigingen, accommodaties en evenementen. 

Jaarlijks in de maand september staat de Nationale Sportweek op het programma. Dit is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Een mooi moment om jouw vereniging te laten zien!

De gemeente Hardenberg doet ook mee aan de Nationale Sportweek. In 2018 en 2019 hebben we een sportmarkt georganiseerd in Hardenberg. Bezoekers konden op een laagdrempelige manier kennismaken met het zeer diverse sportaanbod uit Hardenberg e.o. Het was erg leuk om te zien hoeveel bezoekers enthousiast meededen aan de verschillende activiteiten. Voor ons als organisatie des te meer reden om dit evenement jaarlijks op de activiteitenkalender te plaatsen en het sportseizoen groots af te trappen!

Elk jaar krijgen verenigingen en beweegaanbieders in het centrum van Hardenberg de kans om de eigen sport te promoten. Deze sportmarkt vindt jaarlijks plaats in de maand september. We proberen aansluiting te zoeken bij de Nationale Sportweek en zo officieel het nieuwe seizoen in te luiden.

2021

van 17 t/m 26 september is de Nationale Sportweek. Omdat we geen sportmarkt kunnen organiseren i.v.m. corona zijn er andere opties:

  • Wilt u als vereniging of organisatie ook andere inwoners uitdagen om in beweging te komen en een activiteit organiseren in deze Nationale Sportweek? Wij hebben de mogelijkheid om een bijdrage te verlenen van €250,- voor een activiteit.
  • Open stellen trainingen zodat nieuwe leden kennis kunnen maken met uw sport
  • Volgen van een webinar

Klik hier voor meer informatie en aanmelding!