Sportevenementen

Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. Gewoon Gezond richt zich op de leefomgeving waar kinderen en jongeren veel komen. Een van deze omgevingen is de ”school”. 

Jaarlijks trefbaltoernooi

Trefbal is een teamsport waarbij je moet proberen om alle spelers van het andere team af te gooien. Teams staan met minimaal 8 en maximaal 12 personen in het veld. Het is een spel waarbij samenwerking en teamspirit ontzettend belangrijk zijn. Ook blijft iedereen meedoen tijdens het spel, dat maakt het extra dynamisch.

Het jaarlijkse trefbaltoernooi wordt georganiseerd door de gemeente Hardenberg (team Gewoon Gezond). Er doen elk jaar zo’n 900 kinderen aan mee. Er worden eerst vier voorrondes gespeeld in Bergentheim, Slagharen, Hardenberg en Dedemsvaart. De winnaars strijden vervolgens in de regiofinale voor de eerste prijs. Het trefbaltoernooi is voor kinderen uit groep 5 t/m 8 en wordt jaarlijks rond eind december/begin januari georganiseerd.

KNVB Straatvoetbaltoernooi

In de maanden mei en juni vindt jaarlijks het straatvoetbaltoernooi plaats. Het KNVB-straatvoetbal is een 4×4 voetbaltoernooi. De voorrondes in de gemeente Hardenberg vinden plaats op kunstgras. Deze worden gespeeld in Dedemsvaart, Hardenberg, Bergentheim en Slagharen. De regiofinale vindt plaats op de Markt in Hardenberg.

Dit straatvoetbaltoernooi is geen schooltoernooi. De kinderen hoeven dus geen schoolshirts aan en we verwachten niet dat iemand van de school aanwezig is om de kinderen te begeleiden. Daarom werken wij ook met een teamleider die minimaal 16 jaar moet zijn. Hij of zij is het aanspreekpunt van het team. De promotie gaat via de basisscholen.