Slagharen

Sinds 2018 hebben gemeente, organisaties, verenigingen en bedrijven uit Slagharen de handen ineengeslagen voor een gezonde toekomst in een gezond dorp: ‘Gewoon Gezond Slagharen’.

Kunstroute

Wandelen langs de verschillende kunstobjecten in en om Slagharen? Dat kan! Er is een route van 3 km, 5 km en 7 km uitgezet. De boekjes met de routes en uitleg over de kunstobjecten zijn te verkrijgen in het Olde Meestershuus in Slagharen. Neem dit boekje mee en je kunt wandelen langs de door jou gekozen route. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Gewoon Gezond Slagharen.

Hardloopgroep

De hardloopgroep telt 15 enthousiaste lopers – en dit aantal groeit nog steeds. Elke dinsdagavond verzamelt de groep om 19.00 uur bij het Kronkelhonk, onder leiding van Rob Somsen van Vechtdallopers. Er lopen beginners en gevorderden mee. De training is zo ingericht dat iedereen mee kan doen. Je bent van harte welkom om mee te lopen. Vragen? Mail naar gewoongezondslagharen@gmail.com

Wat doen ze nog meer?

Ook in Slagharen wordt er nog veel meer georganiseerd. In 2019 vond de eerste editie van de gezondheidsweek plaats. Gedurende deze week waren er verschillende activiteiten waar inwoners aan mee konden doen. Ook de scholen en de kinderopvang doen volop mee in het gezonde plaatje door deelname aan de waterweek, gezondheidsweek, aandacht voor gezonde keuzes op school en het traktatierek. De samenwerking met speeltuinvereniging de Belhamels heeft gezorgd voor leuke sport- en spelmiddagen waarvan er nog veel zullen volgen.

Meer informatie?

Doel van alle initiatieven is om een gezonder en vitaler dorp te realiseren waar activiteiten worden georganiseerd voor en door inwoners. Lijkt het jou wat om ook aan de slag te gaan met ‘het gezonde dorp’ of ‘de gezonde wijk’? Neem dan contact op met Marcel Smid, via marcel.smid@hardenberg.nl of via 0523-289261