Week voor de gezonde jeugd

Van 7 t/m 11 juni is de week voor de gezonde jeugd. Dit is een landelijk initiatief van JOGG (Gezonde Jeugd – Gezonde Toekomst) waar wij als gemeente Hardenberg bij aangesloten zijn. In de gemeente Hardenberg noemen we dit de Gewoon Gezond aanpak. Gedurende de week voor de gezonde jeugd bieden we verschillende activiteiten aan.

Gewoon Gezond on tour 

We gaan in deze speciale week on tour. De bedoeling is dat we 10 scholen bezoeken en een leuke activiteit aanbieden. Wat kun je verwachten;

  • Een activiteit van 60 minuten op het schoolplein, met 1 bovenbouwgroep naar keuze, waarbij bewegen en gezonde voeding centraal staat. Wij verzorgen de invulling en maken er samen een leuke happening van!
  • Naast de beweegactiviteit krijgen alle kinderen na afloop een gezonde snack en krijgt de school een cadeautje in het kader van de week voor de gezonde jeugd
  • Opgeven via de website van Gewoon Actief 

Activiteit in het zwembad

  • Ook tijdens de zwemles wordt er aandacht besteed aan deze thema week. Mascotte ”Tommie Tomaat” zal een leuke verrassing hebben voor alle kinderen. Op de woensdagmiddag worden verschillende activiteiten georganiseerd. Daarover later meer!

Sport- en spelpakket

  • In de vakantie lekker buiten spelen met de kinderen uit de buurt? Gelukkig mag dat wel! Kan jullie buurt wel wat extra sport- en spelmaterialen gebruiken? Wij helpen graag! Wij hebben 50 sport- en spelpakketten beschikbaar. Als straat kunt u 1 pakket bestellen die wij beschikbaar stellen. Aanvraag is dus niet mogelijk als individueel gezin!! Het sport- en spelpakket bevat materialen voor de basisschooljeugd. Denk aan een springtouw, springelastiek, diverse ballen, kubs, stoepkrijt en meer! Wij zorgen voor leskaarten met daarop leuke spelletjes.
  • Aanmelden kan tot 30 mei via de website van Gewoon Actief