Waterweek op CBS de Schakel groot succes

Waterweek
Van 31 mei  t/m 7 juni stond basisschool de Schakel in Beerzerveld helemaal in het teken van water.  Voorafgaand aan deze week zijn alle leerkrachten en leerlingen druk geweest met het versieren van de school. De school werd omgetoverd tot een ware blauwe zee, aangekleed met mooie eigen gemaakte knutsels van dieren. Ook werd het watertappunt extra onder de aandacht gebracht en mocht ieder kind iets meenemen wat te maken had met het thema ‘’water’’.

Activiteiten
Tal van activiteiten zijn in deze week voorbij gekomen. Allemaal stonden deze in het teken van water. Groep 7/8 heeft een bezoek gebracht aan de waterzuivering, in groep 3 t/m 6 zijn diverse proefjes gedaan over drijven/zinken en in groep 1/2 werd er aandacht aan besteed met het prentenboek de mooiste vis van de zee. Dan was er ook nog de botenwedstrijd. Alle kinderen hebben een eigen boot gemaakt en op woensdag 6 juni zijn deze te water gelaten. Er was een prijsje voor de leukste en beste boot!

Suikerklontjes
Gedurende de week werd bijgehouden hoe gezond het pauze-drankje is dat kinderen bij zich hadden. Dit deden ze door suikerklontjes te verzamelen aan de hand van een drankenbord. Hierop staat hoeveel suikerklontjes in de verschillende drankjes zit. In totaal werd in deze week 3,8 kilo suiker gedronken. De week werd swingend afgesloten met het kraanwaterlied. Wat een enthousiasme! Hopelijk tot volgend jaar, en dan gaan we voor minder dan 3,8 kilo!