VV Marienberg kijkt verder dan eigen leden!

Bij de VV Mariënberg is woensdag 30 jan 2019 het koersbal spel voor ouderen gespeeld. Dit in het kader van Sociaal Vitaal. Een initiatief van de provincie Overijssel om mensen actief en met elkaar in contact te laten komen.

De voetbalvereniging Mariënberg wil de spil in de samenleving zijn naast onze kerntaak voetbal. De vereniging kwam in contact met het project Sociaal&Vitaal van de gemeente Hardenberg.
Dit resulteerde al in een aantal wandelingen in Beerze die enthousiast zijn ontvangen. Ook het voetbalgedeelte staat in de belangstelling door 40 plus weer op de groene mat in beweging te krijgen en dat lukt prima. Een demo door de walking football specialisten van Heracles was bijzonder leuk maar trof toch niet het enthousiasme van onze ouderen om hier mee aan de slag te gaan.  Daarna kwam de vereniging nog een leuk spel /sport tegen: Koersbal. zo’n 20 sportievelingen kwamen op 30 januari op de goed verzorgde middag naar de sportkantine van VV Marienberg.

Naast deze activiteit organiseren ze ook wandelingen voor inwoners en zijn ze gestart met de campagne ‘’op weg naar een rookvrije generatie’’. Dit is een campagne waarbij we toe willen werken naar een volledig rookvrij sportpark. Waarom? Omdat we vinden dat ieder kind de kans moet krijgen om rookvrij op te groeien. Helaas zien we ook op onze vereniging nog steeds kinderen op jonge leeftijd voor de kleedkamers een sigaretje roken. Dat vinden we anno 2019 niet meer ‘’normaal’’ en daarom kiezen we voor Rookvrij! Maar als vereniging zijn wij niet de belangrijkste leeromgeving voor deze kinderen. Dat is en blijft de school! Daarom hebben we de samenwerking gezocht met de drie scholen in en rondom Mariënberg om samen dit thema te omarmen. Wordt vervolgd!