Volgende stap in IJslandsmodel

In de week na de herfstvakantie stond bij de scholen in Dedemsvaart het IJslandse model op de planning. De leerlingen van de 3e, 4e en 5e jaar hebben voor een nulmeting een uitgebreide vragenlijst ingevuld. De vragen gingen onder andere over hobby’s, de invulling van de vrije tijd, vrienden, school. Op dinsdag 30 oktober zijn de vragenlijsten afgenomen op het Vechtdal College Dedemsvaart en op woensdag 31 oktober op de Zeven Linden.De afname van de vragenlijsten is goed verlopen. De jongeren die na aanleiding van de vragenlijst graag in gesprek willen met een professional, hebben contactgegevens gekregen van de schoolverpleegkundigen van de GGD.

In totaal konden 402 jongeren de vragenlijst afnemen.  Het streven was dat er 80% van de leerlingen de vragenlijsten invulden. Uit de eerste cijfers blijkt dat 387 de vragenlijsten hebben ingevuld in deze twee dagen. Daarmee hebben wij de ondergrens van ons doel van 80% gehaald.

De uitkomsten van de vragenlijsten worden geanalyseerd in november en december in IJsland. De uitkomsten zullen wij volgend jaar ontvangen en terugkoppelen naar scholen en andere geïnteresseerden.