Urban Arts & Sports de KICKOFF!

Onder leiding van een DJ veranderde de sporthal in Hardenberg en Dedemsvaart in een plek waar jongeren mee konden doen aan activiteiten die er nog niet zijn binnen de gemeente Hardenberg. Cheerleading, freerunning, pannavoetbal, BMX’en, popping and Locking. De aftrap van Urban Arts en Sports was een succes.

De samenwerking tussen de Cultuurkoepel, De Stuw en de gemeente Hardenberg is ontstaan om voor jongeren meer zinvolle vrijetijdsbesteding te creëren.  Er zijn genoeg jeugdigen in de omgeving die zich niet aangesproken voelen door het reguliere aanbod.
Daarnaast geven veel jongeren aan dat er in de omgeving geven weinig te doen is. Dat is het gat waar we juist op in springen. 70% van de tijd van een jongeren is vrije tijd. Urban Arts & Sports richt zich op deelname van jongeren aan diverse activiteiten. Het is de bedoeling de jongeren kennismaken met nieuw aanbod en dit in de vrije tijd gaan oppakken.  Zo kunnen zij op een veilige, maar uitdagende manier hun talenten ontwikkelen samen met andere leeftijdsgenoten. De bedoeling is uiteindelijk om structureel aanbod te creëren in de omgeving. Urban Arts en Sports draait niet alleen om activiteiten, maar ook om sociale contacten. Tijdens de kickoff is er bijvoorbeeld ook een chillhoek ingericht. Even relaxen en wat hangen met wat vrienden is iets wat jongeren erg waarderen. Maar wanneer dit op straat is, wordt er vaak al snel gesproken over overlast. Door hen hier wel de ruimte te geven, slaan we twee vliegen in één klap.