Train-de-trainercursus Een Gezonde Start 2019

Hoe zorg je dat de opvang een gezonde, actieve en veilige omgeving biedt, waar pedagogisch medewerkers en gastouders zelf het gezonde voorbeeld geven? En hoe betrekt je ouders en kinderen hierbij? Dat kan met de scholing Een Gezonde Start. Bij de scholing hoort een train-de-trainerscursus, die een stafmedewerker uit de organisatie opleidt tot coach Gezonde Kinderopvang. De coach wordt hét aanspreekpunt voor gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt de eigen collega’s structureel in Een Gezonde Start.

Deelname

In 2019 starten weer nieuwe train-de-trainerscursussen Een Gezonde Start. De cursussen tot de zomer zitten al vol. Na de zomer worden weer nieuwe cursussen aangeboden. Deze zijn kosteloos. Je organisatie moet wel tijd vrijmaken om de cursus te volgen. Om de kwaliteit van de cursus te borgen zitten er een aantal eisen aan het volgen van de cursus:

  • Diploma op minimaal MBO4-niveau
  • Aantoonbare ervaring met het zelfstandig uitvoeren van trainingen / scholingen (aan pedagogisch medewerkers in de kinderopvang)
  • Interactief groepen kunnen trainen
  • Processen kunnen begeleiden (oog hebben voor het veranderingsproces in de praktijk, het proces in de groep en het proces van het individu, en daar goed op kunnen inspelen)
  • Feedback kunnen geven vanuit een positieve benadering
  • Aantoonbare ervaring met coaching en werkbegeleiding (van pedagogisch medewerkers)

Wanneer de data bekend zijn zullen we deze ook met jullie delen.

Meer info: kijk op de website van de gezonde kinderopvang.