SV Gramsbergen gaat voor een rookvrije Jeugd!

SV Gramsbergen is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. “We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 01-09-2018 de stap naar een rookvrij sportterrein op de zaterdag tot 13:30 uur”.

Daarmee geeft de voetbalvereniging een duidelijk signaal af!
Hiermee beschermen zij de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Met dit besluit SV Gramsbergen  iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.  Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

 

Vanaf 01-09-2018 zijn wij op de zaterdag tot 13:30 uur rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.