Subsidie Jong Leren Eten voor Kinderopvang

Een lekkere boterhamspread maken, groenten uit je eigen moestuin, een bezoek aan de boerderij. Wil jij samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding?

Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. In de periode 2017 t/m 2020 willen zij kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainerscursus.  Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een subsidie van maximaal €500 aanvragen. Deze subsidieregeling loopt tot 2020 en kun je als coach gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij. Benieuwd wat jij allemaal kunt doen? Ga naar www.eengezondestart.nl/subsidie  en vraag de subsidie aan!

Hoe gaat het in zijn werk?

Vanaf 13 februari 2019 kunnen coaches Gezonde Kinderopvang een subsidie van maximaal €500 (inclusief BTW) per coach aanvragen. Via www.eengezondestart.nl/subsidie heeft de coach Gezonde Kinderopvang na inloggen toegang tot het aanvraagformulier. Coaches kunnen budget aanvragen voor verschillende geselecteerde materialen en activiteiten op het gebied van moestuinieren, koken en excursies. De makelaar Jong Leren Eten in jouw regio kan meedenken over geschikte activiteiten in de buurt. Meer info: klik hier!