School de Ark in Dedemsvaart is Rookvrij!

Vanaf 2020 zijn alle scholen in Nederland verplicht om een rookvrije school te worden. CBS de Ark in Dedemsvaart heeft nu het initiatief in  eigen hand genomen.  De school had het plan om rookvrij te worden vooraf besproken met leerkrachten, ouders en leerlingen. Eigenlijk was iedereen direct positief, en heeft de medezeggenschapsraad de definitieve doorslag gegeven. In de school mocht al jaren niet meer gerookt worden.  Voor de zomervakantie heeft de school samen de borden van de rookvrij generatie opgehangen tijdens het lied wat de ark speciaal voor deze gelegenheid heeft geoefend.

Roken vinden  wij niet fijn, daarom staan wij nu op dit plein.  Sigaretten en tabak, dat is juist wat hier niet mag. R-o-k-e-n is vies, dat is waarom ik nu nies.  Go ARK.

Dit schooljaar houdt de school de regeling in de gaten. Eigenlijk verloopt het allemaal erg soepel. De Ark zegt te kiezen voor de gezondheid van kinderen. Zij dragen bij aan de rookvrije generatie. Ouders die kinderen komen ophalen roken niet meer op plekker waar kinderen bij zijn.

Wil jullie school ook aan de slag met een rookvrije school? Neem dan contact op met Karin Kleinherenbrink.