Regiofinale combitrefbaltrophy groot succes

Woensdag 9 januari is de regiofinale van de combitrefbaltrophy georganiseerd. Het is een trefbaltoernooi dat al 9 jaar wordt georganiseerd door de combintatiefunctionarissen in de gemeente Hardenberg. Zij organiseren dit in het kader van Gewoon Gezond waarbij voldoende bewegen één van de speerpunten is. De beste team van de vier voorrondes hebben meegedaan in sporthal Möllincksslag in Bergentheim aan de regiofinale

Van de in totaal 85 deelnemende teams, verspreid over vier voorrondes, waren de beste 8 teams naar Bergentheim gekomen om uit te maken wie het beste is in trefballen in het schooljaar 2018-2019. “Meer dan 800 kinderen hebben meegedaan aan één van de voorrondes, een heel mooi aantal” aldus combinatiefunctionaris Breukelman.”Elk jaar proberen we weer de kinderen van groep 5 t/m 8 in beweging te krijgen en dat is dit jaar goed gelukt. Want naast deze trefbaltoernooien was in de kerstvakantie ook het eerste springkussenfestijn in Dedemsvaart waar ook nog eens meer dan 300 kinderen in beweging zijn gebracht”.
Breukelman is enthousiast over de deelname en ook over de regiofinale. “De beste acht teams, verdeeld over twee categorieën (5/6 en 7/8) worden uitgenodigd voor deze dag om te kijken welke twee teams de beste zijn in heel onze gemeente. Het is een mooie dag, waar veel publiek op af komt.”

De uitslagen
De 8 teams waren ingedeeld op hun eigen categorie in een poule van 4 teams. Na de poulewedstrijden was het tijd voor de finales. De nummers 1 en 2 van beide poules speelden tegen elkaar voor de 1e plaats en de nummers 3 en 4 van de poule speelden tegen elkaar om de bronzen medailles. Na twee spannende finalewedstrijden is bij groep 5 en 6 De Ratjes uit Kloosterhaar op een vierde plaats geëindigd, Bertha Power uit de Krim is derde geworden, het zilver ging naar de Black Panthers uit Hardenberg en het beste waren de Gorgels uit Dedemsvaart. In een goede finale trokken zij aan het langste eind en mochten naar huis met de goude medailles en de grootste beker.
Bij groep 7 en 8 viel Team de Wegwijzer uit Schuinesloot buiten de prijzen, werden de Treffers uit Kloosterhaar derde, eindigde de Treffers groep 7 uit Dedemsvaart als tweede en werden de winnaars De Frubbels uit Hardenberg. In de finale waren zij met een 6-1 eindstand oppermachtig. “Naast de medailles en de bekers hebben we ook een Fairplay prijs uitgereikt. Deze gingen in beide categorieën naar de teams uit Kloosterhaar. Zij namen trots de vrijkaartjes voor zwembad de Slag in ontvangst.”aldus Breukelman.

“Wij kijken terug op een erg leuk toernooi met veel deelnemers. Tegelijk kijken we ook uit naar volgend jaar, want dan hebben we een jubileum van 10 jaar combitrefbaltrophy in Hardenberg. Natuurlijk gaan we dan wat groter uitpakken” besluit een tevreden organisator.