Project Gewoon Gezond 2018 van start in Bergentheim en Kloosterhaar

Begin maart 2018 is er een start gemaakt met het project “Gewoon Gezond 2018”. Veertien inwoners uit Bergentheim en Kloosterhaar gaan een jaar lang aan de slag om toe te werken naar een gezonde leefstijl. Binnen het project worden ze ondersteunt door een begeleidingsteam bestaande uit de eigen huisarts, een fysiotherapeut en een diëtist. 

Het project is een samenwerking tussen het team sport en accommodaties van de gemeente Hardenberg en bovengenoemde zorgorganisaties. De gemeente Hardenberg staat voor het bevorderen van de gezondheid en de vitaliteit van de eigen inwoners. Dit wil de gemeente vooral stimuleren door in te zetten op een gezondere omgeving  en preventie.

Naast dat de deelnemers een jaar lang aan de slag gaan met hun eigen gezondheid heeft het project nog een belangrijke doelstelling. “Meer aandacht voor een gezonde omgeving”. De omgeving waarin mensen leven is sterk van invloed op de levensstijl die zij hanteren. Met andere woorden; ‘Wat heeft de kern nodig zodat inwoners meer gezond gedrag gaan/kunnen vertonen’. Daar gaan we gedurende het project samen met de inwoners naar op zoek.