Jubileumeditie trefbaltrophy succesvol verlopen

Woensdag 8 januari stond de finalemiddag van de combitrefbaltrophy op het programma. Dit trefbaltoernooi werd alweer voor het 10e jaar georganiseerd door de combinatiefunctionarissen in de gemeente Hardenberg. Het toernooi wordt georganiseerd in het kader van het uitvoeringsprogramma Gewoon Gezond waarbij voldoende bewegen één van de speerpunten is.  De beste teams van de vier voorrondes hadden een plek in de finale verdiend.

Van de in totaal 82 deelnemende teams, verspreid over vier voorrondes, waren de beste acht teams naar Bergentheim gekomen om uit te maken wie de trefbalkampioenen zijn van het schooljaar 2019-2020. “Meer dan 800 kinderen hebben meegedaan aan één van de voorrondes, een heel mooi aantal” aldus combinatiefunctionaris Breukelman.”Elk jaar proberen we weer de kinderen van groep 5 t/m 8 in beweging te krijgen en dat is dit jaar wederom goed gelukt”. Breukelman kijkt enthousiast terug op de finale. “Het was een mooie middag, waar veel publiek aanwezig was. Dit jaar was extra speciaal vanwege het 10-jarig bestaan. De teams die zich hadden geplaatst voor de regiofinale kregen ter ere van dit jubileum een Gewoon Gezond shirt aangeboden”

De uitslagen
De 8 teams waren ingedeeld op hun eigen categorie in een poule van 4 teams. Na de poulewedstrijden was het tijd voor de finales. De nummers 1 en 2 van beide poules speelden tegen elkaar voor de 1e plaats en de nummers 3 en 4 van de poule speelden tegen elkaar om de bronzen medailles. Na twee spannende finalewedstrijden is bij groep 5 en 6 De Treffers uit Kloosterhaar op een vierde plaats geëindigd, Banana Squad uit de Krim is derde geworden, het zilver ging naar de Balkers uit Balkbrug en het beste waren de gekke trefbalkampioenen uit Hardenberg. Met een 6-0 overwinning in de finale zijn zij de terechte winnaars en mochten naar huis met de gouden medailles en de grootste beker. Bij groep 7 en 8 viel team de Kneuzen uit Kloosterhaar buiten de prijzen, werden de Krimse Boys uit de Krim derde, eindigde de Strijders uit Dedemsvaart als tweede en werden de winnaars De Niffo’s uit Hardenberg. In een spannende finale trokken zij met een 3-2 overwinning aan het langste eind. “Naast de medailles en de bekers hebben we ook een Fairplay prijs uitgereikt. Deze gingen in beide categorieën naar de teams uit Kloosterhaar. Zij namen trots de vrijkaartjes voor zwembad de Slag in ontvangst.”aldus Breukelman.