Interscolaire zaalvoetbaltoernooi VO-scholen gemeente Hardenberg

Woensdagmiddag 13 februari was het weer zo ver, de tweede editie van het interscolaire zaalvoetbaltoernooi in de Citadel. Verschillende VO-scholen uit de gemeente Hardenberg leverden een jongens- en meidenteam die in diverse voorrondes op eigen scholen als winnaars uit de bus kwamen.

Dit eindtoernooi, georganiseerd door Arjan de Graaf (docent LO Vechtdal College Dedemsvaart) en Martijn Breukelman (docent LO Zeven Linden Dedemsvaart) was wederom een groot succes. Onder leiding van leerlingen uit de LO2/BSM-klas van de zeven Linden werd er een jongens- en meidenpoule afgewerkt.

De jongens speelden in twee poules van 4 teams gevolgd door twee kruisfinales en uiteindelijk de finale

Hier de eindstand van de jongens:

Eindstand poule 1:                                         Eindstand poule 2:

1e Greijdanus College Hardenberg              1e Vechtdal College Hardenberg

2e Zeven Linden Dedemsvaart 1                  2e Vechtdal College Dedemsvaart

3e De Nieuwe Veste Hardenberg                 3e Taalschool Hardenberg

4e De Maat Ommen                                     4e Zeven Linden Dedemsvaart 2

 

De winnaars van de kruisfinales waren Zeven Linden Dedemsvaart 1 en Vechtdal College Dedemsvaart. Zij speelden een bloedstollende finale. De keeper van Vechtdal was de grote man deze wedstrijd, waardoor Het Vechtdal College Dedemsvaart er voor de tweede keer vandoor ging met de eerste prijs, de eindstand was uiteindelijk 3-1.

De vijf meidenteams speelden tussen de poulewedstrijden van de jongens door allemaal een keer tegen elkaar. In de poule van de meiden ging uiteindelijk Zeven Linden Dedemsvaart er met de winst van door.

Eindstand meidenpoule:

1e Zeven Linden Dedemsvaart

2e Greijdanus College Hardenberg

3e De Nieuwe Veste Hardenberg

4e Vechtdal College Dedemsvaart

5e Vechtdal College Hardenberg

De organisatie kijkt terug naar een mooi toernooi waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Naast de strijd die geleverd is op het veld was vooral de sportiviteit het belangrijkste deze middag. Het is leuk om te zien hoe zowel de teams als de docenten van de verschillende scholen onderling met elkaar om gaan. Als het aan de organisatie ligt doen we het volgend jaar voor de derde keer!