In the sportlights

De gemeente Hardenberg besteedt het komende jaar extra aandacht aan sport en sporters met de sportverkiezing nieuwe stijl. Inwoners, sporters en sportverenigingen kunnen hiervoor vanaf nu sporters aandragen via www.hardenberg.nl/sportverkiezing. Met de sportverkiezing nieuwe stijl is er het hele jaar door aandacht voor sport en sporters in de gemeente.

De sportverkiezing nieuwe stijl is een tweemaandelijks terugkerend concept en heet ‘In de Sportlights’. In de Sportlights zet twee sporters uit verschillende sporten in de schijnwerpers, waarbij een onderscheid gemaakt wordt tussen topsporters en sporttoppers. Beide sporters worden geportretteerd en via verschillende offline en online kanalen van de gemeente Hardenberg uitgelicht. Daarnaast gaat wethouder sport Martijn Breukelman op bezoek bij de sporters. Iedere sporter ontvangt van hem een prijs.

 

Topsporter en sporttopper

Een topsporter is iemand die een bijzondere (nationale, regionale of lokale) prestatie heeft geleverd of een titel heeft gewonnen. Deze topsporter is hierdoor een voorbeeld voor andere sporters. Dit mag een individuele sporter zijn, maar ook een team.

Naast de topsporter wordt ook een sporttopper In de Sportlight gezet. Een sporttopper is een amateursporter die zelf actief is in de sport en bijvoorbeeld de Nederlandse taal heeft leren spreken door sporten of met een beperking bijzondere prestaties levert.

In de Sportlights wordt gekoppeld aan het gemeentelijk gezondheidsprogramma ‘Gewoon Gezond’, waar naast gezonde voeding ook bewegen centraal staat. Met deze nieuwe

insteek van de sportverkiezing hoopt de gemeente nog meer inwoners te laten zien hoe leuk en veelzijdig sporten is.

Is er in jouw vereniging iemand die deze aandacht verdiend? Meld hem of haar aan via www.hardenberg.nl/sportverkiezing