Een succesvolle gezondheidsweek

In de week van 4 t/m 8 november hebben acht scholen en vijf kinderopvanglocaties uit Heemse, Baalder en Baalderveld zich een week lang extra ingezet voor thema’s rondom gezondheid. Deze ‘gezondheidsweek’ zorgt voor extra bewustwording voor een gezonde leefstijl bij kinderen, ouders en leerkrachten. De gezondheidsweek wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Hardenberg.

De scholen hebben verschillende thema’s behandeld, waaronder het eten van voldoende groente/fruit, water drinken en voldoende bewegen. In het kader van deze thema’s hebben alle klassen activiteiten ondernomen: ze renden elke ochtend een rondje om school, kregen een turnles, volgden een fanatieke bootcamp en brachten een bezoek aan een fysiotherapeut. Samen met de kinderen werd de groente- en fruitmeter ingevuld en werd een waterdrink challenge gehouden, waarbij gemeten wordt hoeveel suiker de leerlingen in één week drinken.

Meer informatie
Scholen en kinderopvangorganisaties die aan de slag willen met thema’s gerelateerd aan gezondheid/bewegen kunnen contact opnemen met Marlon Stevelink (combinatiefunctionaris gezonde leefstijl) van de gemeente Hardenberg via marlon.stevelink@hardenberg.nl.