Bergentheim timmert verder aan de gezonde weg!

Bergentheim timmert verder aan de gezonde weg!

Zaterdagmiddag 2 maart is de nieuwe flyer van Gewoon Gezond Bergentheim gelanceerd. De folder, met daarin alle activiteiten tot de zomer, werd aangeboden aan wethouder Alwin te Rietstap door de werkgroep. De folder laat zien dat er veel wordt gedaan aan gezond bewegen en gezonde voeding.

Gewoon Gezond Bergentheim timmert al een aantal jaren aan de weg om de dorpsbewoners en hun leefomgeving gezonder te laten leven. Dit doen ze door bestaande activiteiten te ondersteunen en te promoten. Te Rietstap was enthousiast over de mooie initiatieven. Hij zei blij te zijn met de verbinding van het sociale aspect van dorpshuis Veur Mekaar en het gezondheidsaspect van de werkgroep.

Als vervolg op ‘koken met kids’ worden er vier workshops gegeven ‘Koken met Kerels’ (in maart en april) . En vier workshops ‘Koken zonder pakjes en zakjes’. En er zijn plannen om in juni kookworkshops te geven ‘koken op kamers’. Alles vindt plaats in de ruime keuken van Veur Mekaar. Dé plek waar Bergentheimers elkaar ontmoeten en mooie initiatieven worden gerealiseerd. Daar kunnen belangstellenden zich ook opgeven voor de workshops.

Een ‘andere tak’ van Gewoon Gezond Bergentheim is het bij elkaar sparen van een duo-fiets. De duo-fiets is geschikt voor twee personen waarvan er één niet op eigen kracht kan fietsen. Samen kunnen er wel fietstochtjes gemaakt worden en dat zorgt weer voor de gezonde beweging van de gebruikers. Het is de bedoeling om een fiets aan te schaffen, toegankelijk voor iedereen. Er is inmiddels al een mooi bedrag bij elkaar gespaard. En ook door subsidies van Gemeente en Provincie komt de aanschaf van de duo-fiets al dichtbij.