Beleef autisme binnen de sportvereniging.

Op maandag 26 november jl. heeft De Stuw in samenwerking met MEE Veluwse IJseloevers  en de gemeente Hardenberg en Ommen een unieke training verzorgd met als thema “Beleef autisme binnen de sportvereniging”.

Een inspirerende avond waarbij de deelnemers zelf konden ervaren welke impact autisme kan hebben op het dagelijks functioneren en bij diverse sporten.

Op de avond waren verenigingen die ervaringen hebben met autisme, of verenigingen die zich verder maatschappelijk willen ontwikkelen.
Door middel van een stukje theorie, opdrachten uit het AutismeBelevingsCircuit (ABC), tips en verhalen van de aanwezige ervaringsdeskundigen zijn er handvatten gegeven en kennis met elkaar uitgewisseld.
Sport is een gezonde uitlaatklep en kan bijdragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. Mensen met autisme hebben een andere manier van informatieverwerking.
Een positieve benadering, geduld en duidelijke communicatie draagt bij aan een goede ontwikkeling van de sporter .

Kortom een inspirerende avond waarbij er inzicht werd gegeven in de denkwijze en communicatiestijl. Een stukje bewustwording van wat een sporter met autisme nodig heeft om veilig en met plezier te kunnen sporten. Met deze tips en trucs, kun je als sportvereniging meer toegankelijk worden voor mensen met een beperking. Een inclusieve samenleving, daarvoor zet de gemeente Hardenberg, Gemeente Ommen, Stars en Mee IJsseloevers zich in.

Wil jij ook dat jou sportvereniging meer toegankelijk wordt voor mensen met een beperking? Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.
0523788890