1e editie Sportmarkt Hardenberg groot succes

1e editie Sportmarkt Hardenberg groot succes

Op zaterdag 29 september is voor het eerst een Sportmarkt georganiseerd in het centrum van Hardenberg. Vijftien verenigingen hebben zichzelf gepresenteerd op de Markt. Bezoekers konden kijken en ook zelf in beweging komen. De organisatie lag in handen van team sport en accommodaties van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg in samenwerking met Prins Sport.


Op zaterdag 29 september was de Markt in Hardenberg het decor voor sporten in Hardenberg en de omgeving.

“We hebben zoveel enthousiaste verenigingen in onze gemeente, het leek ons goed om die een mooi podium te geven” aldus combinatiefunctionaris Arjan Breukelman.

Om 13.00 uur stonden er maar liefst 15 sportverenigingen klaar voor alle inwoners van Hardenberg. Het aanbod varieerde van het schieten van schietvereniging Hardenberg tot eskimoteren bij kanovereniging Hardenberg. Naast deze twee verenigingen lieten nog 13 andere verenigingen zien wat ze de inwoners van de gemeente Hardenberg te bieden hebben. Dit waren de TTV (tafeltennis) uit Dedemsvaart, Tennis Club Hardenberg, Golfclub Hoogegraven uit Ommen, Voetbalvereniging Hardenberg ’85, Turn en Sportcentrum Hardenberg, GV Gramsbergen (freerunnen), Juventa (korfbal) uit Hardenberg, Bodytrend, Profit Gym, de Kleppersjoelers uit Hardenberg, Jeu de Boules vereniging Hardenberg, GZG Hardenberg (hockey) en de Dansfabriek uit Hardenberg.

“De bezoekers waren enthousiast en deden volop mee met de activiteiten. Het mooie is dat de verenigingen allemaal een vervolgaanbod hebben gedaan, zodat we de inwoners kansen bieden om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het lokale sportaanbod”.

“Uit onze evaluatie is gebleken dat de verenigingen enthousiast zijn en volgend jaar weer mee willen doen, dus daar gaan we natuurlijk voor” besluit Arjan Breukelman.