Kloosterhaar

Sinds 2017 hebben gemeente, organisaties, verenigingen en bedrijven uit Kloosterhaar de handen ineengeslagen voor een gezonde toekomst in een gezond dorp: ‘Gewoon Gezond Kloosterhaar’.

Wandelgroep en hardloopgroep

Elke week op maandag om 19:00 uur en elke woensdagavond om 19:00 uur starten er wandelgroepen. Gewoon gezond en gezellig! Aanmelden is niet nodig.
Op dinsdagavond om 19:30 uur is er een hardloopgroep. Hierbij kan iedereen trainen op zijn/haar eigen niveau. Verzamelpunt: Dorpshuis ’t Haarschut, Kloosterhaar.

Jaarlijkse kick-off met wandeling

Elk jaar beginnen de inwoners van Kloosterhaar het jaar met een gezonde wandeling. Zo’n 500 deelnemers gaan gezamenlijk aan de wandel langs verschillende bedrijven die op deze dag hun deuren openstellen. In 2019 werd dit gedaan met thema: ‘’op weg naar een rookvrije generatie’’. Ook in 2020 zal er weer een jaarlijkse kick off wandeling georganiseerd worden.

Op weg naar een rookvrije omgeving

De beweging ‘’op weg naar een Rookvrije Generatie in Kloosterhaar’’ werkt toe naar een samenwerking waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is nodig dat we omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. Basisschool de Cantecleer en kindcentrum de Oversteek in Kloosterhaar staan voor een rookvrije omgeving en hebben de borden voor een rookvrije omgeving al in ontvangst genomen.

Word jij ook een Gewoon Gezond dorp?

Doel van alle initiatieven is om een gezonder en vitaler dorp te realiseren waar activiteiten worden georganiseerd voor en door inwoners. Lijkt het jou wat om ook aan de slag te gaan met ‘het gezonde dorp’ of ‘de gezonde wijk’? Neem dan contact op met Marcel Smid via marcel.smid@hardenberg.nl of via 0523-289261