JOGGEM – kinderroutes

Kennen jullie Joggem al? Joggem woont in de gemeente Hardenberg, zit op de basisschool en vindt het net als veel van zijn vriendjes leuk om spelletjes te spelen op de computer. Boeken lezen doet hij ook, maar dan moeten het wel spannende verhalen zijn. Wat Joggem het allerleukst vindt is lekker buiten zijn. Vooral fietsen en wandelen vindt hij superleuk!

Welke routes zijn er al:

  1. Het prachtige Vecht- en Reestdal biedt fantastische kinderroutes. De eerste kinderfietsroute vertelt het verhaal van de Slag bij Ane, vanuit Joggem. De fietsroute rondom Ane kan gefietst worden door ouders met kinderen en draagt bij aan het op een speelse manier in beweging zetten van kinderen.
  2. De tweede route is een wandelroute van 3,5 kilometer over de overstroming van de Vecht. Tijdens deze route ontdek je al wandelend meer over het Vechtpark.
  3. De derde route is een fietsroute rond Rheeze-Diffelen waarbij Joggem op pad gaat met z’n oma. Samen gaan ze op zoek naar de geschiedenis en het ontstaan van de Vecht. De fietsroute is 15 km lang.
  4. Tijdens de vierde route gaat Joggem met zijn neefje Jonas op zoek naar het Klooster in Sibculo.

In het voorjaar van 2022 wordt een nieuwe route gelanceerd! Deze keer in buurt van Dedemsvaart.

Klik hier om naar de website van Visit Hardenberg te gaan. Daar lees je waar de route boekjes met leuke opdrachten te verkrijgen zijn.