JOGG-aanpak

Een gezonde jeugd. Dat is wat we willen in Nederland. Overgewicht is echter een groeiend probleem onder jongeren. Een op de zeven kinderen heeft overgewicht. In sommige wijken is dat zelfs al 1 op de drie kinderen! Ouders maken zich zorgen, maar weten niet altijd hoe ze het moeten aanpakken.

Jongeren Op Gezond Gewicht, JOGG, is een lokale, intersectorale aanpak die bewezen effectief is om de stijging van overgewicht bij jongeren om te zetten in een daling. JOGG zet zowel jongeren als hun ouders centraal om deze trend te doorbreken. Voldoende bewegen, gezonder eten en meer water drinken wordt de norm. Iedereen in een JOGG-gemeente zet zich hiervoor in, van sportclub tot bedrijfsleven.

De kracht zit in de gezamenlijke aanpak en het herhalen van dezelfde boodschap. Op school, op straat, in de supermarkt, maar ook thuis wordt het niet alleen leuker, maar ook makkelijker om gezonder te leven. Vooral de publiek-private samenwerking en sociale marketing maken JOGG sterk. Het is een meerjarige aanpak die samen met alle partijen wordt opgezet. Het zorgt als een paraplu voor samenhang tussen alle verschillende interventies en activiteiten in een gemeente.