Gezondheidsweek Bergentheim 2018

Gezondheidsweek Bergentheim

Van 20 t/m 26 april stond Bergentheim in het teken van gezondheid. Met alle kinderen van de basisscholen lekker dansend op ‘Fit-la-la’, is de Gezondheidsweek in Bergentheim afgesloten. De grote finale bestond uit het wegen van de opgespaarde suikerklontjes, dat gelijk staat aan de suiker die in een week op beide basisscholen genuttigd wordt in allerlei frisdranken.

Het blijkt dat er een kilo minder is gebruikt dan vorig jaar. Een verdiend aan applaus voor de leerlingen, die er achter zijn gekomen dat water ook een lekkere en gezonde dorstlesser is, Bergentheim is een week actief bezig geweest met gezondheid, aangevoerd door ‘Gewoon Gezond Bergentheim’.

De leerlingen bezochten de huisartsenpraktijk Bergentheim en de fysiopraktijk de Haere. Ook werd er in de Plus supermarkt gezocht naar gezonde producten en gingen ze naar een boerderij van der Veen om eens te zien waar ons eten nou eigenlijk vandaan komt. Daarnaast was er veel aandacht voor spel en sport. Zo was er lasergamen voor de jongeren en voor de volwassenen was er o.a. een fietstocht, een buggywalk en een Emmaüswandeling op zondag.

Gewoon Gezond Bergentheim zet zich het jaar rond in voor een gezond Bergentheim. Elke dinsdag wordt er gewandeld, om 13.00 uur en 19.00 uur. Bij de beide basisscholen is een moestuin die wekelijks wordt onderhouden door de leerlingen. Op 2 juni is de jaarlijkse fietstocht. De organisatie participeert met zo veel mogelijk partijen, zoals scholen, sportverenigingen, banthumloop etc., om de Bergentheimse gezondheid te verbeteren.