Kloosterhaar

In navolging op ”Gewoon Gezond Bergentheim” hebben inwoners uit Kloosterhaar de handen ineen geslagen en zijn een werkgroep gestart om Kloosterhaar gezonder en vitaler te maken. Er valt namelijk nog wel wat te winnen op het gebied van leefstijl en gezondheid. Een buurtonderzoek heeft aangetoond dat de levensverwachting van de inwoners van Kloosterhaar een aantal jaren lager is dan het landelijk gemiddelde. Verschillende partijen in het dorp hebben daarom het initiatief genomen voor een Gewoon Gezond Kloosterhaar: een project van, voor en door inwoners met als doel een gezonder en vitaler leven.

De kick off van Gewoon Gezond Kloosterhaar was op 15 januari 2017. Inwoners gingen al wandelend langs verschillende bedrijven, verenigingen en locaties. Gezellig, verrassend en heel informatief. Onderweg kunnen kon je op verschillende plekken genieten van live muziek, een kopje koffie of een lekker (gezond) hapje proeven.

Er zijn nu wekelijks wandel- en hardloopgroepen voor iedereen toegankelijk. Tijdens de avondvierdaagse liepen 1.600 lopers verdeeld over vier dagen, dagelijks twee tot vijf kilometer. Voor meer informatie over de gezonde activiteiten in Kloosterhaar volg ze dan op facebook.