Gezonde kinderopvang

 

Gezonde Kinderopvang

De gezondheid van jonge kinderen bevorderen heeft voordelen. Jong geleerd is immer oud gedaan. (0n)gezonde gewoontes en gebruiken worden voor een groot deel bepaald door opvoeding en ervaringen in de kindertijd. Om deze redenen is de gezonde kinderopvang ook een van onze speerpunten.

Aan de slag
Aan de slag met een gezonde kinderopvang kan op veel manieren. Elke kinderopvang heeft hierin een andere wens of behoefte. Het is belangrijk dat het dicht bij de identiteit van de opvang blijft.

 

Vanuit de gemeente ondersteunen we verschillende locaties die actief willen inzetten op de gezondheid van kinderen maar ook vooral het kennis maken met de gezonde keuze. Dit kan inhoudelijk gaan over de thema’s water drinken en groente & fruit. Zo zijn er twee locaties die een eigen watertappunt hebben, doe diverse locaties mee aan een waterweek en zetten 8 locaties nadrukkelijk in op het thema groente & fruit met het project Smakelijke moestuinen. “Het heeft niet alleen een positief effect op de kinderen, maar ook op de leidsters”.

 

Wil je weten wat er mogelijk is op het gebied van voeding, waterdrinken of bewegen? Neem contact op met Marlon Stevelink.