Gezonde kinderopvang

Ongezonde en gezonde gewoontes en gebruiken worden voor een groot deel bepaald door opvoeding en ervaringen in de kindertijd. Het bevorderen van de gezondheid van jonge kinderen heeft daarom veel voordelen. Jong geleerd is immers oud gedaan! 

Aan de slag met een gezonde kinderopvang kan op veel manieren en elke kinderopvang heeft hierin een andere wens of behoefte. Het is belangrijk dat de aanpak dicht bij de identiteit van de opvang blijft. De gemeente Hardenberg ondersteunt locaties die actief willen inzetten op de gezondheid van kinderen. Dit kan gaan over thema’s als water drinken en groente/fruit. Zo zijn er twee locaties die een eigen watertappunt hebben, doen diverse locaties mee aan een waterweek en zetten 8 locaties nadrukkelijk in op het thema groente & fruit met het project smakelijke moestuinen. Dit heeft niet alleen een positief effect op de kinderen, maar ook op de leidsters.

Meer informatie

Wil je weten wat er mogelijk is op het gebied van voeding, water drinken of bewegen? Neem contact op met Marlon Stevelink (combinatiefunctionaris gezonde leefstijl) via marlon.stevelink@hardenberg.nl of 0523-788855.