Voetballend Dedemsvaart Rookvrij

Voetballend Dedemsvaart( SCD’83, SV Dedemsvaart en JVC Dedemsvaart) in de gemeente Hardenberg is vanaf 18 augustus ROOKVRIJ. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op ons sportpark. Daarom vragen wij aan iedereen die op het sportterrein komt op de zaterdag tot 13.00 uur in het vervolg het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee willen wij kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en schadelijk meeroken.

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Alle Pijlman weet dat de KNVB ook veel waarde toekent aan gezond sporten en ik ben het helemaal eens met de directeur van de KNVB, die zegt, dat roken een middelvinger is tegen de voetbalsport. Wie langs de lijn rookt, geeft het verkeerde voorbeeld aan kinderen.

Een Rookvrij sportpark draagt bij aan de beweging “Op weg naar een ROOKVRIJE GENERATIE”.

Rookvrije generatie

De beweging “op weg naar een rookvrije generatie” werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de ROOKVRIJE GENERATIE.

Wil je nou ook aan de slag met een rookvrij sportterrein? Neem dan contact op met Karin Kleinherenbrink