Hardenberg ’85

Gezonde sportkantine: Hardenberg ’85

Bij Hardenberg ’85 zijn ze positief over de Gezonde Sportkantine, al hebben ze wel gemerkt dat het even duurt voor de gasten enthousiast worden.

“Elke zaterdag zetten we schaaltjes met gezonde snacks op de bar voor de jeugd die dan voetbalt; snoeptomaatjes, komkommer, fruit van het seizoen”, somt bestuurslid Jan Schipper op. “In het begin kregen we daar wel commentaar op. Mensen vonden het maar onzin, maar aan het eind van de middag waren de schaaltjes wel leeg. Zowel de kinderen als hun ouders eten er goed van.”

Ook in het aanbod van drankjes worden gezonde keuzes makkelijk gemaakt. Zo krijgen de kinderen na de wedstrijd suikervrije ranja. In de kantine worden smoothies verkocht en de volle chocolademelk is vervangen door magere chocolademelk. Na de wedstrijd een gehaktbal met mayonaise naar binnen schuiven kan nog steeds, maar er is een broodje gezond in het assortiment bij gekomen.

“Het gaat erom dat je mensen de keuze biedt”, vindt Schipper. “Je kunt hier nog steeds terecht voor een vette snack, maar je kunt ook iets gezonds nemen. Je moet dit niet na een maand evalueren, want dan stop je er zo weer mee. Dit is echt iets van de lange adem. Gewoon doorzetten, dan zul je zien dat je gezonde aanbod steeds populairder wordt.”