Gezonde sportkantine

Een van de belangrijke plekken waar jongeren zich bevinden is bij de sportvereniging. De sportvereniging wordt ook wel als een van de opvoedkundige plekken van de jongere gezien.
Jongeren op gezond gewicht houdt zich daarom ook bezig met de gezonde sportkantine.

TeamFit is een van de programma’s waar Jongeren op gezond gewicht mee samenwerkt.  Teamfit zet zich in voor alle sportverenigingen die een kantine hebben. Dat het een belangrijk thema is, blijkt wel uit het feit dat de KNVB en de Sligro zich daarnaast actief inzetten voor het programma Lekker Bezig.Beide programma’s zetten zich in om een gezonde kantine te realiseren, waarin een gezond alternatief het belangrijkste is.
Goede voeding is namelijk belangrijk voor kinderen, jongeren maar ook ouderen die aan het sporten zijn. Als vereniging zou je kunnen inverteren in een gezonde kantine, omdat gezonde voeding bijdraagt aan sportieve prestaties.

Gezonde Financiën

Naast het gezonde aanbod wordt er ook gekeken naar de financiën. Ten slotte is de kantine een belangrijke pijler binnen het  totale financiële plaatje van de club. Zo gaat een gezond assortiment hand in hand met een financieel gezonde kantine!