Gezondheidsweek Bergentheim

Waterchallenge op school

Van 18 tot 21 april 2017 stond Bergentheim geheel in het teken van gezondheid. Jong en oud deden deze week mee aan de gezondheidsweek. Op de scholen was er een waterchallenge. Drie dagen lang werd in de ochtendpauze bijgehouden hoeveel suikerklontjes in de verschillende meegebrachte drankjes zaten. Het resultaat zorgde voor veel verbazing; er werd bijna 10 kilo aan suiker verzameld.

Schoolbezoek bij lokale bedrijven

Daarnaast brachten alle groepen een bezoekje aan de lokale bedrijven die meededen met de Gezondheidsweek. Groep 1-2-3 bracht een bezoek aan de boerderij van de familie Timmermans, ook de eigenaar van kinderopvang het Kalfje. Ze kregen een rondleiding op de boerderij en staken zelf de handen uit de mouwen. Groep 4 en 5 deden een speurtocht door de Plus, met na afloop een lekkere fruitspies als traktatie. Groep 6 leerde bij de huisarts alles over het aanleggen van een verband of het hechten van een wond en namen een kijkje in de apotheek. Groep 7 en 8 brachten een bezoek aan fysiotherapiepraktijk de Haere. Zij leerden daar alles over het art. Ook voor de overige inwoners werden verschillende activiteiten georganiseerd.

Koken met kids

Onder leiding van de werkgroep ‘’Gewoon Gezond Bergentheim’’ is er gewandeld, voedingsconsulent Jolanda Ahlers verzorgde een gezonde lunch workshop en er was voor de kinderen een workshop ‘’Koken met kids’’ in Veur Mekaar. De week werd afgesloten met de Koningsspelen waarbij alle kinderen volop in beweging waren.