Bergentheim

Sinds 2014 hebben organisaties, verenigingen en bedrijven uit Bergentheim de handen ineengeslagen voor een gezond dorp en noemt Bergentheim zich een Gewoon Gezond Bergentheim.

De werkgroep ‘Gewoon Gezond Bergentheim’ bestaat uit het Plaatselijk Belang, sportverenigingen, WellusWijs, de plaatselijke supermarkt, onderwijs, huisartsenpraktijk Bergentheim, fysiotherapie De Haere, voedingsconsulent Jolanda, de Stuw en de gemeente. Gewoon Gezond Bergentheim zorgt voor een gezonder en vitaler Bergentheim. In het dorp gebeurt van alles op het gebied van een gezonde levensstijl. Het is de bedoeling dat verder uit te bouwen en elkaar te stimuleren.

Activiteiten die zijn georganiseerd door bewoners en de werkgroep zijn o.a. elke dinsdagmiddag wandelen, fietstochten, en werken de kinderen uit Bergentheim aan een eigen moestuinproject. In 2017 is er voor het eerst een gezondheidsweek georganiseerd. Van 18 april t/m 21 april stond heel Bergentheim in het teken van gezondheid en waren er verschillende sportieve en gezonde activiteiten. Ook in 2018 komt er weer een gezondheidsweek. Van 20 t/m 26 april: save the date!

Nieuwtjes en activiteiten over Gewoon Gezond Bergentheim kan je volgen op de eigen facebookpagina.