Gezond met Fitgaaf!

Met het FitGaaf! project krijgen ouders en hun kinderen structuur, inzicht en plezier in een gezonde leefstijl. Vier gezinnen durfden het in 2017 aan en deden mee met het project. Zij gingen aan de slag met de kalender samen. Vier weken lang plak je thuis stickers op de FitGaaf!-poster voor elke gezonde actie, zoals groente en fruit eten, voldoende slapen en bewegen. Zo krijg je inzicht in hoe goed gezond eten, drinken en bewegen en wat er misschien nog beter kan.

Stickers en opdrachten

Wie alle stickers wil behalen, voldoet aan een gezonde leefstijl: een goede nachtrust, gezond ontbijt, elke dag een half uur bewegen en drie keer per week intensief bewegen of sporten, 250 gram groente en twee stuks fruit en 5 tot 6 glazen water per dag. Naast de stickers op de poster kregen de gezinnen wekelijks opdrachten waardoor ze meer inzicht in een gezonde leefstijl. De opdrachten gaan over het lezen van etiketten van de drinkpakjes die ze mee nemen naar school of een zoektocht naar groenten bij de groenteboer.

Ervaringen

De eerste ervaringen zijn positief:

Vooral de oudere kinderen vonden het leuk om mee te doen. Zij waren heel fanatiek en spoorden de ouders aan om gezonde boodschappen te doen. Anders halen de we groenten stickers niet mam!