FitGaaf voor thuis

Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. Het programma ”Gewoon Gezond” richt zich op de leefomgeving waar kinderen en jongeren veel komen. Een van deze omgevingen is ”thuis”.

FitGaaf gaat over het belonen van gezonde keuzes. Met de ‘Kids & Ouder’ -FitGaaf!-kalender plakken kind en ouder 4 weken lang stickers voor elke dagelijkse gezonde actie! Denk aan het eten van groente en fruit, het drinken van water, voldoende slaap en bewegen. Zo zie je samen hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net beter kan. De stickers zijn steeds een kleine beloning, die motiveren vaker zelf de gezonde keuze te maken. Minder strijd, meer plezier en resultaat bij gezond opgroeien en opvoeden!

Zo is FitGaaf! een leuk en leerzaam maatje bij het realiseren of vasthouden van een gezonde leefstijl. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen; juist op jonge leeftijd wordt de basis gelegd voor een lang en gezond leven!

FitGaaf kleurplaat voor thuis

Thuis wel eens strijd met je kind(eren) rond gezond eten, drinken, bewegen en slapen? Kleine beloningen werken vaak heel goed! Om wel de groente op te eten. Of om vaker water te drinken in plaats van zoete drankjes. Met onze gratis Gezonde-Week-Kleurplaat mogen kinderen ‘FitGaaf!-stickers’ inkleuren als gezonde beloning. Klik hier voor de FitGaaf kleurplaat

Erkende interventie 

FitGaaf is een erkende interventie van het RIVM. Naast het programma voor ouder en kind heeft FitGaaf ook een aanbod voor scholen en de kinderopvang. Daarnaast maken ook professionals gebruik van deze methode. Klik hier om naar de website van FitGaaf te gaan.

Wil je meer informatie over dit project of wil je dit een keer thuis uitproberen? Neem dan contact
op met Marlon Stevelink – Combinatiefunctionaris Gezonde Leefstijl via marlon.stevelink@hardenberg.nl of 0523-788855.