Hé kom je buiten spelen?


Op 10 verschillende locaties in de gemeente Hardenberg wordt het nieuwe project ”Hé kom je buiten spelen” uitgerold. In samenwerking tussen gemeente Hardenberg en Sportservice Hardenberg wordt geprobeerd om zoveel mogelijk kinderen weer naar buiten te krijgen.

Veel kinderen duiken na schooltijd achter de beeldschermen om een potje te gamen. De combinatiefunctionarissen willen hier de strijd mee aan gaan door activiteiten te organiseren op lokaal niveau. Zo kunnen de kinderen uit de dorpen en wijken op een hele laagdrempelige manier worden uitgedaagd om mee te doen.
Met een materialenpakket op zak gaan de combinatiefunctionarissen de wijk in om met kinderen buiten te spelen. Er worden wijkactiviteiten georganiseerd in Heemse, Lutten, Schuinesloot, de Krim, Gramsbergen, Baalder, Bergentheim, Dedemsvaart vogelbuurt, Dedemsvaart bloemenbuurt en Slagharen. Elke maand staan de combinatiefunctionarissen klaar voor de kinderen uit de wijk. De activiteiten zijn gericht op kinderen uit groep 3 t/m 8, maar ook kinderen uit groep 1 en 2 zijn welkom om mee te doen. Want iedereen moet weer meer buitenspelen!