Bergentheim

Sinds 2014 hebben gemeente, organisaties, verenigingen en bedrijven uit Bergentheim de handen ineengeslagen voor een gezonde toekomst in een gezond dorp: ‘Gewoon Gezond Bergentheim’. De werkgroep bestaat uit het Plaatselijk Belang, sportverenigingen, WellusWijs, de plaatselijke supermarkt, onderwijs, huisartsenpraktijk Bergentheim, fysiotherapie De Haere, voedingsconsulent Jolanda, de Stuw en de gemeente.

In Bergentheim zitten ze zeker niet stil. In het voorjaar werd er maandelijks gekookt met kerels, gekookt zonder pakjes of koken met kids. Daarnaast verzorgen de scholen een eigen moestuin op school, zijn ze in het bezit van het gezonde school vignet Voeding en wordt er gekookt in het dorpshuis Veur Mekaar. Daarnaast werd er gespaard voor een duo-fiets die inmiddels aangeschaft is. Het is mooi om te zien dat er zo’n grote gemeenschapszin heerst en daar mag Bergentheim zeker trots op zijn.

Wandelgroep 

Elke dinsdag om 13.00 en 19.00 uur wordt er gewandeld in en rond Bergentheim. Lekker en gezond! Je kan kiezen tussen een kort rondje en een wat langer rondje. Deelname is gratis. Start en finish bij VeurMekaar. Een keer meedoen? Opgave is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Gezondheidsweek

In 2017 was de eerste editie van de Gezondheidsweek. In deze week worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd die een gezonde leefstijl stimuleren. De gezondheidsweek is een samenwerking tussen verschillende partners, waaronder de gemeente, scholen, kinderopvang, professionals uit het dorp, inwoners en leden van de werkgroep Gewoon Gezond Bergentheim. Ook in 2018 en 2019 was er een Gezondheidsweek. Ook in 2020 zal er weer een gezondheidsweek plaatsvinden.

Meer informatie?

Doel van alle initiatieven is om een gezonder en vitaler dorp te realiseren waar activiteiten worden georganiseerd voor en door inwoners. Lijkt het jou leuk om ook aan de slag te gaan met ‘het gezonde dorp’ of ‘de gezonde wijk’? Neem dan contact op met Marcel Smid – marcel.smid@hardenberg.nl of via 0523-289261