Topkoks Slagharen

Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. Het programma ”Gewoon Gezond” richt zich op de leefomgeving waar kinderen en jongeren veel komen. Een van deze omgevingen is ”thuis”. Bijvoorbeeld thuis samen met je vader of moeder koken of bakken en samen op zoek gaan naar lekkere en gezonde recepten. Dat hebben de Topkoks uit Slagharen gedaan! Lees verder. 

In de zomer van 2021 hebben vijf duo-koks meegedaan aan het project Topkoks Slagharen. Dit was een initiatief van de gemeente Hardenberg in samenwerking met Gewoon Gezond Slagharen. In drie weken tijd hebben de duo’s 3 recepten gemaakt; een lunch, een tussendoortje en een diner. De jury, bestaande uit Dirkje van Asselt (diëtist), Haverkort Eten & Drinken en de Jumbo Slagharen had de moeilijk taak om de winnende recepten te kiezen. Het moest een kleurrijk gerecht worden met daarbij een aantal voorwaarden (denk aan het gebruik van groente, fruit en graanproducten).

Er zijn veel leuke, kleurrijke en lekkere recepten bedacht. Het winnende recept was de lunchwrap van Bassie en Juut. De appelchips van team Bonk werd uitgekozen tot het beste tussendoortje en de pokebowl van de Kletskoppen kreeg de prijs voor het beste diner. Nieuwsgierig wat deze topkoks nog meer gemaakt hebben? Download hieronder het receptenboek!

Receptenboek

Lijkt het jou ook leuk om zoiets te doen? Kom met ons in contact en wellicht kunnen we een zelfde project opstarten in jouw dorp of kern. Neem contact op met marlon.stevelink@hardenberg.nl